SES: Mersin’de COVID-19 Vakalarında Ciddi Yükseliş Var

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.06.2020 - 10:21, Güncelleme: 12.06.2020 - 10:21 3426+ kez okundu.
 

SES: Mersin’de COVID-19 Vakalarında Ciddi Yükseliş Var

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi, kentteki Corona virüsü vaka sayılarında ciddi artış olduğunu ileri sürdü. SES ayrıca vakaların Corona olarak değil "bulaşıcı hastalık" olarak kodlandığını savundu.   SES Mersin Şubesi adına açıklamayı Şube Eş Başkanı Özge Göncü yaptı. Göncü, "Maalesef, son iki haftadaki vaka sayısının, pandeminin ilk iki ayında ilimizde gözlenen toplam vaka sayısından fazla olduğu yönünde ciddi veriler var. Vakaların çoğu genç ve yoğun bakım gerektirmiyor” dedi.   Göncü, açıklamasında, Corona teşhislerinin çoğunun hastane bilgi sistemine Corona enfeksiyonu değil, bulaşıcı hastalık olarak geçtiğini kaydetti ve bu durumun kaygı verici olduğunu söyledi.   Vakalardaki artışın 1 Haziran’da başlayan “normalleşme” süreciyle ilgili olup olmadığının akıllarda bir soru olarak belirdiğini vurgulayan Göncü, "Sokağa çıkma yasakları konusunda çıkan farklı yaklaşım ve haberler halkta bir ciddiyetsizlik hissi ve güven sorunu yaratmıştır. Normalleşme süreci adı altında yaşadığımız bu dönemde hükümet eğer sürü bağışıklığı politikasını uygulamaya soktuysa, bunu Türkiye halkları ile açık şekilde, avantajları ve dezavantajlarını açıklayarak paylaşmalı ve olası vaka yüksekliği ve buna bağlı panik durumları için vatandaşların güvende hissetmesini sağlamalıdır” dedi.   Mersin Tabip Odası Başkanı: 'Mersin ölü sayısında son sıradan sekizinciliğe yükseldi'   Ramazan Bayramı’ndan sonra Mersin’deki vaka sayılarının arttığı yönünde benzer bir açıklama da Mersin Tabip Odası’ndan gelmişti. Yapılan açıklamada, hükümetin “normalleşme” sürecini sağlık perspektifiyle değil ekonomi perspektifiyle yürüttüğü savunulmuştu.   Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, son olarak Mersin'deki kültür merkezi Kültürhane’nin canlı yayınına katıldı ve son vaka ve ölümlerle birlikte Mersin’in Türkiye genelinde ölü sayısında son sıradan sekizinciliğe yükseldiğini söyledi.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi, kentteki Corona virüsü vaka sayılarında ciddi artış olduğunu ileri sürdü. SES ayrıca vakaların Corona olarak değil "bulaşıcı hastalık" olarak kodlandığını savundu.
 
SES Mersin Şubesi adına açıklamayı Şube Eş Başkanı Özge Göncü yaptı. Göncü, "Maalesef, son iki haftadaki vaka sayısının, pandeminin ilk iki ayında ilimizde gözlenen toplam vaka sayısından fazla olduğu yönünde ciddi veriler var. Vakaların çoğu genç ve yoğun bakım gerektirmiyor” dedi.
 
Göncü, açıklamasında, Corona teşhislerinin çoğunun hastane bilgi sistemine Corona enfeksiyonu değil, bulaşıcı hastalık olarak geçtiğini kaydetti ve bu durumun kaygı verici olduğunu söyledi.
 
Vakalardaki artışın 1 Haziran’da başlayan “normalleşme” süreciyle ilgili olup olmadığının akıllarda bir soru olarak belirdiğini vurgulayan Göncü, "Sokağa çıkma yasakları konusunda çıkan farklı yaklaşım ve haberler halkta bir ciddiyetsizlik hissi ve güven sorunu yaratmıştır.

Normalleşme süreci adı altında yaşadığımız bu dönemde hükümet eğer sürü bağışıklığı politikasını uygulamaya soktuysa, bunu Türkiye halkları ile açık şekilde, avantajları ve dezavantajlarını açıklayarak paylaşmalı ve olası vaka yüksekliği ve buna bağlı panik durumları için vatandaşların güvende hissetmesini sağlamalıdır” dedi.
 
Mersin Tabip Odası Başkanı: 'Mersin ölü sayısında son sıradan sekizinciliğe yükseldi'
 
Ramazan Bayramı’ndan sonra Mersin’deki vaka sayılarının arttığı yönünde benzer bir açıklama da Mersin Tabip Odası’ndan gelmişti. Yapılan açıklamada, hükümetin “normalleşme” sürecini sağlık perspektifiyle değil ekonomi perspektifiyle yürüttüğü savunulmuştu.
 
Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, son olarak Mersin'deki kültür merkezi Kültürhane’nin canlı yayınına katıldı ve son vaka ve ölümlerle birlikte Mersin’in Türkiye genelinde ölü sayısında son sıradan sekizinciliğe yükseldiğini söyledi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.