Mersin Anamur’dan Gaziantep’e Taziye Ziyaretine Giden Ailenin Koronavirüs Testi Pozitif Çıktı: 54 Kişi Yakın Takibe Alındı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.07.2020 - 00:32, Güncelleme: 03.07.2020 - 00:32 4424+ kez okundu.
 

Mersin Anamur’dan Gaziantep’e Taziye Ziyaretine Giden Ailenin Koronavirüs Testi Pozitif Çıktı: 54 Kişi Yakın Takibe Alındı

Edinilen ve bazı yayın organlarında yer alan bilgilere göre, Anamur ilçesinde yaşayan ve bir kurumun yakınında seyyar satıcılık yapan M.Ö isimli vatandaş, geçtiğimiz günlerde ailesiyle birlikte Gaziantep’te bir akrabasının cenazesine katıldı. Cenaze sonrası tekrar yaşadığı Mersin’in Anamur ilçesine dönerek seyyar satıcılık yaptığı tezgahta çalışmaya devam eden M.Ö., bir süre sonra rahatsızlanarak hastane başvurdu. Öyküsünde Gaziantep’teki taziyeye katılması bilgisi bulunan M.Ö’nün yapılan covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine kendi ve ailesi Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Pandemi bölümünde tedaviye alınırken, aile ile temaslı 54 kişiye ise karantina uygulanarak, yakın takibe alındı. KAYMAKAM AÇIKLADI  Anamur Kaymakamı İsmail Gültekin, ilçede 5 kişide koronavirüse rastlandığını ve bu kişilerin temasta olduğu 12 sağlık görevlisi ile 30 vatandaşın kontrol altında olduğunu açıkladı. Kaymakam Gültekin, koronavirüs konusunda Türkiye'nin en güvenli ilçesi olduğunu vurguladı. Anamur ilçesinde seyyar satıcılık yapan M.Ö., ailesiyle birlikte yakınlarının Gaziantep'teki cenaze törenine katıldı. Cenaze sonrası Anamur'a dönen M.Ö. ve ailesi, rahatsızlanınca hastaneye başvurdu. Aile, koronavirüs şüphesiyle hastanedeki pandemi bölümüne alındı. 4 kişilik ailenin Covid-19 testleri pozitif çıktı. M.Ö. ve ailesinin, Mersin Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisi sürerken, İlçe kaymakamı İsmail Gültekin ilçedeki koronavirüs vakalarıyla ilgili açıklama yaptı. Gültekin, İlçe Sağlık Müdürü Doktor Cem Adil ile birlikte Öğretmenevi'nde basın toplantısı vakalarla ilgili bilgi verdi. Anamur'da şu anda 5 koronavirüs vakası olduğunu açıklayan Gültekin, bununla ilgili 12 sağlık görevlisi ile 30 vatandaş olmak üzere 42 kişinin kontrol altına alındığını belirtti. Bu kişilerin test sonuçlarının negatif çıktığını kaydeden Gültekin, Anamur'un, koronavirüs konusunda Türkiye'nin en güvenli ilçesi olduğunu vurguladı. Kaymakam Gültekin, bakanlıkların alınmasını istediği tüm tedbirleri eksiksiz olarak uyguladıklarını dile getirdi.
Edinilen ve bazı yayın organlarında yer alan bilgilere göre, Anamur ilçesinde yaşayan ve bir kurumun yakınında seyyar satıcılık yapan M.Ö isimli vatandaş, geçtiğimiz günlerde ailesiyle birlikte Gaziantep’te bir akrabasının cenazesine katıldı.

Cenaze sonrası tekrar yaşadığı Mersin’in Anamur ilçesine dönerek seyyar satıcılık yaptığı tezgahta çalışmaya devam eden M.Ö., bir süre sonra rahatsızlanarak hastane başvurdu.

Öyküsünde Gaziantep’teki taziyeye katılması bilgisi bulunan M.Ö’nün yapılan covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine kendi ve ailesi Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Pandemi bölümünde tedaviye alınırken, aile ile temaslı 54 kişiye ise karantina uygulanarak, yakın takibe alındı.

KAYMAKAM AÇIKLADI

 Anamur Kaymakamı İsmail Gültekin, ilçede 5 kişide koronavirüse rastlandığını ve bu kişilerin temasta olduğu 12 sağlık görevlisi ile 30 vatandaşın kontrol altında olduğunu açıkladı. Kaymakam Gültekin, koronavirüs konusunda Türkiye'nin en güvenli ilçesi olduğunu vurguladı.

Anamur ilçesinde seyyar satıcılık yapan M.Ö., ailesiyle birlikte yakınlarının Gaziantep'teki cenaze törenine katıldı. Cenaze sonrası Anamur'a dönen M.Ö. ve ailesi, rahatsızlanınca hastaneye başvurdu.

Aile, koronavirüs şüphesiyle hastanedeki pandemi bölümüne alındı. 4 kişilik ailenin Covid-19 testleri pozitif çıktı.
M.Ö. ve ailesinin, Mersin Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisi sürerken, İlçe kaymakamı İsmail Gültekin ilçedeki koronavirüs vakalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Gültekin, İlçe Sağlık Müdürü Doktor Cem Adil ile birlikte Öğretmenevi'nde basın toplantısı vakalarla ilgili bilgi verdi.

Anamur'da şu anda 5 koronavirüs vakası olduğunu açıklayan Gültekin, bununla ilgili 12 sağlık görevlisi ile 30 vatandaş olmak üzere 42 kişinin kontrol altına alındığını belirtti.

Bu kişilerin test sonuçlarının negatif çıktığını kaydeden Gültekin, Anamur'un, koronavirüs konusunda Türkiye'nin en güvenli ilçesi olduğunu vurguladı.

Kaymakam Gültekin, bakanlıkların alınmasını istediği tüm tedbirleri eksiksiz olarak uyguladıklarını dile getirdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.