Erdemli'ye soğuk hava deposu yapılacak

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.08.2020 - 14:12, Güncelleme: 13.08.2020 - 14:12 4132+ kez okundu.
 

Erdemli'ye soğuk hava deposu yapılacak

Erdemli'ye soğuk hava deposu yapılacak MERSİN (AA) - Erdemli Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Orhan Sarı, ilçeye 50 bin tonluk soğuk hava deposu yapılmasının planlandığını belirtti. Milli Emlak Genel Müdürlüğünün Kösbucağı Mahallesi'ndeki 60 dönüm arazisinin, 30 yıllığına tahsis edilmesine yönelik protokol töreni yapıldı.Başkan Sarı, imzaların atılmasının ardından yaptığı konuşmada, tahsis edilen araziye toplam 50 bin ton limon kapasiteli soğuk hava deposu yapılacağını kaydetti.İlk etap tamamlandığında kalan arazi için yeni projeler geliştireceklerini ifade eden Sarı, "Tesisimiz tamamen yenilenebilir enerji kaynaklı, güneş enerjisi ile kendi enerjisi üreten örnek, teknolojik ve modern bir tesis olacaktır." dedi.Sarı, ilçenin önemli bir limon üretim merkezi olduğuna vurgu yaparak, çalışmanın, tarımsal üretimin ekonomik değerini arttıracağını söyledi.Törene, Erdemli Kaymakamı Avni Kula da katıldı.Muhabir : Derviş ÇömezYayınlayan : İsmihan Özgüven

Erdemli'ye soğuk hava deposu yapılacak

MERSİN (AA) - Erdemli Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Orhan Sarı, ilçeye 50 bin tonluk soğuk hava deposu yapılmasının planlandığını belirtti.

Milli Emlak Genel Müdürlüğünün Kösbucağı Mahallesi'ndeki 60 dönüm arazisinin, 30 yıllığına tahsis edilmesine yönelik protokol töreni yapıldı.

Başkan Sarı, imzaların atılmasının ardından yaptığı konuşmada, tahsis edilen araziye toplam 50 bin ton limon kapasiteli soğuk hava deposu yapılacağını kaydetti.

İlk etap tamamlandığında kalan arazi için yeni projeler geliştireceklerini ifade eden Sarı, "Tesisimiz tamamen yenilenebilir enerji kaynaklı, güneş enerjisi ile kendi enerjisi üreten örnek, teknolojik ve modern bir tesis olacaktır." dedi.

Sarı, ilçenin önemli bir limon üretim merkezi olduğuna vurgu yaparak, çalışmanın, tarımsal üretimin ekonomik değerini arttıracağını söyledi.

Törene, Erdemli Kaymakamı Avni Kula da katıldı.


Muhabir : Derviş Çömez
Yayınlayan : İsmihan Özgüven

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.