Mersin Teknopark zirvedeki yerini korudu

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.05.2018 - 22:36, Güncelleme: 11.05.2018 - 22:36 2384+ kez okundu.
 

Mersin Teknopark zirvedeki yerini korudu

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2017 Performans Endeksi sıralamasında Mersin Teknopark, 77 teknopark arasında 4.sırada yer aldı. Mersin Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi sonuçlarına göre, geçen yılın en başarılı teknoloji geliştirme bölgeleri, yapılan törenle ödüllerini aldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 6. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi, Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde gerçekleştirildi. Zirvede konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’de, teknoloji geliştirme bölgesi sayısının 77’ye ulaştığını, bu bölgelerin 56’sının faal olduğunu, 21’inin ise yapımının devam ettiğini söyledi. Bakan Özlü, Türk sanayisine sıçrama yaptırmayı hedeflediklerini ifade ederek, Türkiye’yi teknoloji üssü yapacak, ülkeyi bilim merkezi konumuna yükseltecek her türlü yatırıma devam ettiklerini anlattı. Türkiye’nin sanayi devrimine giden yolda, teknoloji geliştirme bölgelerinin katalizör vazifesi gördüğünü kaydeden Özlü, söz konusu bölgelerin misyonunun çok önemli olduğunu belirtti. Bütün sektörlerin teknoloji yörüngesinde hayat bulduğunu ve beslendiğini dile getiren Özlü, üretimin ve ihracatın kapılarını açacak yegane anahtarın, yüksek teknoloji olduğuna işaret etti. Özlü, bu sebeple de dijital dünya, robotlar ve yapay zekanın çok iyi anlaşılması gerektiğini vurguladı. Bakan Özlü’nün konuşmasının ardından ilan edilen 77 teknopark arasında Mersin Teknopark’ın da 4. sırada yer aldığı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2017 Performans Endeksi sonuçları açıklandı.
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2017 Performans Endeksi sıralamasında Mersin Teknopark, 77 teknopark arasında 4.sırada yer aldı.

Mersin Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi sonuçlarına göre, geçen yılın en başarılı teknoloji geliştirme bölgeleri, yapılan törenle ödüllerini aldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 6. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi, Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde gerçekleştirildi. Zirvede konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’de, teknoloji geliştirme bölgesi sayısının 77’ye ulaştığını, bu bölgelerin 56’sının faal olduğunu, 21’inin ise yapımının devam ettiğini söyledi.

Bakan Özlü, Türk sanayisine sıçrama yaptırmayı hedeflediklerini ifade ederek, Türkiye’yi teknoloji üssü yapacak, ülkeyi bilim merkezi konumuna yükseltecek her türlü yatırıma devam ettiklerini anlattı.

Türkiye’nin sanayi devrimine giden yolda, teknoloji geliştirme bölgelerinin katalizör vazifesi gördüğünü kaydeden Özlü, söz konusu bölgelerin misyonunun çok önemli olduğunu belirtti. Bütün sektörlerin teknoloji yörüngesinde hayat bulduğunu ve beslendiğini dile getiren Özlü, üretimin ve ihracatın kapılarını açacak yegane anahtarın, yüksek teknoloji olduğuna işaret etti. Özlü, bu sebeple de dijital dünya, robotlar ve yapay zekanın çok iyi anlaşılması gerektiğini vurguladı.

Bakan Özlü’nün konuşmasının ardından ilan edilen 77 teknopark arasında Mersin Teknopark’ın da 4. sırada yer aldığı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2017 Performans Endeksi sonuçları açıklandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.