Mersin'de 40 kadın çiftçi alıç yetiştirmeyi öğrenecek

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.04.2019 - 10:28, Güncelleme: 30.04.2019 - 10:28 3851+ kez okundu.
 

Mersin'de 40 kadın çiftçi alıç yetiştirmeyi öğrenecek

Eğitimler sonunda kadın çiftçiler Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Sertifikası alacak. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca yürütülen ‘Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Projesi' kapsamında desteklenen ve Mersin İl Müdürlüğünce yürütülecek olan ‘Kadın Emeğiyle Dağlardan Gelen Şifa: Alıç Projesi' başladı. Projenin ilk eğitimleri Silifke ilçesinde başlarken, 15 kadın çiftçiye alıç yetiştiriciliği eğitimi verildi. Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün de katkılarıyla Silifke Atatürk El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen eğitimlere, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Nevzat Zayim ile Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Barış Kılınç da katıldı. Silifke'de 7 Mayıs 2019 tarihine kadar devam edecek olan eğitimlerin ikinci kısmı Toroslar ilçesinde haziran ayında gerçekleştirilecek. 40 kadın çiftçi alıç yetiştirmeyi öğrenecek Proje kapsamında Silifke'de 15, Toroslar'da 15 ve Mezitli'de 10 kadın çiftçiye Halk Eğitim Merkezi ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ortaklığında alıç yetiştiriciliği eğitimi verilecek. Eğitimler sonunda kadın çiftçiler, Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Sertifikası alacak. Proje çerçevesinde ayrıca 2 adet demonstrasyon bahçesi kurulacak. Eylül ayında ise kursiyerler Hatay'da düzenlenecek Alıç Çalıştayına katılarak, bölgedeki örnek alıç bahçelerini yerinde görecek. Proje ile kadın çiftçilerinin alıç yetiştiriciliği konusunda yeterli bilgi ve donanıma kavuşmalarını sağlayarak, şifa kaynağı olarak bilinen alıç meyvesinin Mersin bölgesinde üretim ve kullanımının artmasına yardımcı olmak amaçlanıyor. Bunun yanı sıra kırsalda yaşayan kadın çiftçilerin girişimcilik konusunda cesaretlerini arttırarak, alıç üretiminden elde edecekleri başarı ile bölgenin diğer kadınlarına örnek olmalarını sağlamak da hedefleniyor.
Eğitimler sonunda kadın çiftçiler Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Sertifikası alacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca yürütülen ‘Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Projesi' kapsamında desteklenen ve Mersin İl Müdürlüğünce yürütülecek olan ‘Kadın Emeğiyle Dağlardan Gelen Şifa: Alıç Projesi' başladı.

Projenin ilk eğitimleri Silifke ilçesinde başlarken, 15 kadın çiftçiye alıç yetiştiriciliği eğitimi verildi. Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün de katkılarıyla Silifke Atatürk El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen eğitimlere, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Nevzat Zayim ile Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Barış Kılınç da katıldı.

Silifke'de 7 Mayıs 2019 tarihine kadar devam edecek olan eğitimlerin ikinci kısmı Toroslar ilçesinde haziran ayında gerçekleştirilecek.

40 kadın çiftçi alıç yetiştirmeyi öğrenecek

Proje kapsamında Silifke'de 15, Toroslar'da 15 ve Mezitli'de 10 kadın çiftçiye Halk Eğitim Merkezi ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ortaklığında alıç yetiştiriciliği eğitimi verilecek. Eğitimler sonunda kadın çiftçiler, Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Sertifikası alacak.

Proje çerçevesinde ayrıca 2 adet demonstrasyon bahçesi kurulacak. Eylül ayında ise kursiyerler Hatay'da düzenlenecek Alıç Çalıştayına katılarak, bölgedeki örnek alıç bahçelerini yerinde görecek.

Proje ile kadın çiftçilerinin alıç yetiştiriciliği konusunda yeterli bilgi ve donanıma kavuşmalarını sağlayarak, şifa kaynağı olarak bilinen alıç meyvesinin Mersin bölgesinde üretim ve kullanımının artmasına yardımcı olmak amaçlanıyor.

Bunun yanı sıra kırsalda yaşayan kadın çiftçilerin girişimcilik konusunda cesaretlerini arttırarak, alıç üretiminden elde edecekleri başarı ile bölgenin diğer kadınlarına örnek olmalarını sağlamak da hedefleniyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.