Mersin Barosu’ndan balık çiftlikleri tepkisi

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.08.2018 - 17:03, Güncelleme: 02.08.2018 - 17:03 3833+ kez okundu.
 

Mersin Barosu’ndan balık çiftlikleri tepkisi

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, balık çiftliklerinin kente zarar vereceğini belirterek, "Kimsenin Mersin’in geleceğini karartmaya hakkı yok. Denizlerimizi kirletecek, turizmi baltalayacak, ekolojik dengeyi bozacak, insan sağlığını tehlikeye sokacak ve denizdeki canlıları olumsuz etkileyecek bir oluşuma Mersin Barosu olarak izin vermeyeceğiz. Her zaman da hukuken karşılarında olacağız” dedi. Kente yapılacak olan yatırımların, o bölgede yaşayan insanlarla ve ilgili dinamiklerle de görüşülüp öyle karar alınması gerektiğini ifade eden Yeşilboğaz, “Bu kentin çevre dernekleri var, bilimsel araştırmalar yapan üniversitesi var, kentte yaşayan insanlar var. Ancak hepsinin itirazlarına kulak tıkanmıştır" ifadelerini kullandı. Anayasa ile her vatandaşa temiz çevrede yaşama hakkı verildiğini hatırlatan Yeşilboğaz, “Muğla’dan yargı kararıyla ya da vatandaş baskısıyla kovulan balık çiftliklerinin, bir turizm cenneti olan Mersin sahillerini kirletmesini doğru bulmuyoruz. Muğla’dan kovulan balık çiftliklerinin Mersin’de faaliyet göstermesinin kime faydası olacak? Zararlı bir şey olmasaydı zaten orada kalabilirdi. Muğla’dan kovulmuşsa demek ki zararlı. Denizlerimizi kirletecek, turizmi baltalayacak, ekolojik dengeyi bozacak, insan sağlığını tehlikeye sokacak ve denizdeki canlıları olumsuz etkileyecek bir oluşuma Mersin Barosu olarak izin vermeyeceğiz" diye konuştu. Yargının öncelikle insanların temiz çevrede yaşam hakkını garantiye almak zorunda olduğunu kaydeden Yeşilboğaz, “Her şey ekonomik bir değer değildir. Balık çiftlikleri olmadan da bu insanlar yaşıyorlardı, bundan sonra da yaşayabilirler. Balık çiftlikleri ile mücadele eden çevre dernekleri ile işbirliği içerisindeyiz. Anamur’da bu konuyu takip etmesi için görevlendirdiğimiz avukatlarımız var. ÇED toplantılarını takip ettiler. Orada hukuki yanlışları dile getirdiler. Çevre dernekleriyle ve o bölgede yaşayan halkla birlikte tavrımızı belirledik, tavrımız nettir. Kıyılarımızın kirlenmesini, işgal edilmesini istemiyoruz. Mersin’de balık çiftlikleri kurulmasını asla tasvip etmiyoruz” şeklinde konuştu.
Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, balık çiftliklerinin kente zarar vereceğini belirterek, "Kimsenin Mersin’in geleceğini karartmaya hakkı yok.

Denizlerimizi kirletecek, turizmi baltalayacak, ekolojik dengeyi bozacak, insan sağlığını tehlikeye sokacak ve denizdeki canlıları olumsuz etkileyecek bir oluşuma Mersin Barosu olarak izin vermeyeceğiz. Her zaman da hukuken karşılarında olacağız” dedi.

Kente yapılacak olan yatırımların, o bölgede yaşayan insanlarla ve ilgili dinamiklerle de görüşülüp öyle karar alınması gerektiğini ifade eden Yeşilboğaz, “Bu kentin çevre dernekleri var, bilimsel araştırmalar yapan üniversitesi var, kentte yaşayan insanlar var. Ancak hepsinin itirazlarına kulak tıkanmıştır" ifadelerini kullandı.

Anayasa ile her vatandaşa temiz çevrede yaşama hakkı verildiğini hatırlatan Yeşilboğaz, “Muğla’dan yargı kararıyla ya da vatandaş baskısıyla kovulan balık çiftliklerinin, bir turizm cenneti olan Mersin sahillerini kirletmesini doğru bulmuyoruz. Muğla’dan kovulan balık çiftliklerinin Mersin’de faaliyet göstermesinin kime faydası olacak?

Zararlı bir şey olmasaydı zaten orada kalabilirdi. Muğla’dan kovulmuşsa demek ki zararlı. Denizlerimizi kirletecek, turizmi baltalayacak, ekolojik dengeyi bozacak, insan sağlığını tehlikeye sokacak ve denizdeki canlıları olumsuz etkileyecek bir oluşuma Mersin Barosu olarak izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Yargının öncelikle insanların temiz çevrede yaşam hakkını garantiye almak zorunda olduğunu kaydeden Yeşilboğaz, “Her şey ekonomik bir değer değildir. Balık çiftlikleri olmadan da bu insanlar yaşıyorlardı, bundan sonra da yaşayabilirler. Balık çiftlikleri ile mücadele eden çevre dernekleri ile işbirliği içerisindeyiz.

Anamur’da bu konuyu takip etmesi için görevlendirdiğimiz avukatlarımız var. ÇED toplantılarını takip ettiler. Orada hukuki yanlışları dile getirdiler. Çevre dernekleriyle ve o bölgede yaşayan halkla birlikte tavrımızı belirledik, tavrımız nettir.

Kıyılarımızın kirlenmesini, işgal edilmesini istemiyoruz. Mersin’de balık çiftlikleri kurulmasını asla tasvip etmiyoruz” şeklinde konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.