İbradı'da kekik ve kavun üretimi yaygınlaştırılacak

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.05.2020 - 11:26, Güncelleme: 27.05.2020 - 11:26 4232+ kez okundu.
 

İbradı'da kekik ve kavun üretimi yaygınlaştırılacak

İbradı'da kekik ve kavun üretimi yaygınlaştırılacak ANTALYA (AA) - İbradı ilçesinde kekik ile kavun üretimini yaygınlaştırmak amacıyla fide ve tohum dağıtımı yapıldı.İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kentteki tarımsal potansiyeli ve bitkisel üretim çeşitliliğini artırmak amacıyla 19 ilçede demonstrasyon ve deneme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu doğrultuda "Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında kekik yetiştiriciliği demonstrasyon çalışması için İbradı ilçesinde Kaymakam Mevlana Kürkcü ve İlçe Müdürü Faruk Özkan'ın da katıldığı etkinlikte fide dağıtımı ve örnek fide dikimi yapıldı. Üreticilere de kekik yetiştiriciliği konusunda bilgi verildi. Ayrıca ilçede kavuş yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla da kavun tohumu dağıtılarak, örnek tohum ekim çalışması gerçekleştirildi. Muhabir : Hatice Özdemir TosunYayınlayan : Levent Kişi

İbradı'da kekik ve kavun üretimi yaygınlaştırılacak

ANTALYA (AA) - İbradı ilçesinde kekik ile kavun üretimini yaygınlaştırmak amacıyla fide ve tohum dağıtımı yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kentteki tarımsal potansiyeli ve bitkisel üretim çeşitliliğini artırmak amacıyla 19 ilçede demonstrasyon ve deneme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Bu doğrultuda "Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında kekik yetiştiriciliği demonstrasyon çalışması için İbradı ilçesinde Kaymakam Mevlana Kürkcü ve İlçe Müdürü Faruk Özkan'ın da katıldığı etkinlikte fide dağıtımı ve örnek fide dikimi yapıldı. Üreticilere de kekik yetiştiriciliği konusunda bilgi verildi.

Ayrıca ilçede kavuş yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla da kavun tohumu dağıtılarak, örnek tohum ekim çalışması gerçekleştirildi.

Muhabir : Hatice Özdemir Tosun
Yayınlayan : Levent Kişi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.