Halkkart (Sosyal Destek Kartı) Başvurusu Nasıl Yapılır
Halkkart (Sosyal Destek Kartı) Başvurusu Nasıl Yapılır
Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması amacıyla başvurular titizlikle alınırken, daha önceki yardımlardan yararlanan vatandaşların belgeleri ve maddi durumları da tek tek inceleniyor.
Yardımların adil ve hakkaniyetli olması için tüm önlemler alındı
İhtiyaç sahiplerine Büyükşehir Belediyesi’nin anlaşmalı olduğu diledikleri işyerinden, diledikleri ihtiyaç malzemesini alma olanağı sunacak Halkkart’a başvurular yapılmaya başladı.
Başvuru yoğunluğu dikkat çekerken, gerçek ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi, yardımların adil, hakkaniyetli ve gerçek sahiplerine ulaşması için gerekli tüm tedbirleri alan Büyükşehir Belediyesi, sosyal hizmet uzmanları eşliğinde Halkkart için gelen başvuruları titizlikle incelemeye alıyor.
Ayrıca, belediyenin sosyal yardımlardan daha önce de faydalanan mevcut 7 bin 600 kişinin belgeleri ve mevcut maddi durumları da tek tek inceleniyor.
Nasıl Başvurulacak?
Ekonomik sıkıntı yaşayan ihtiyaç sahipleri için daha ekonomik, düzenli ve çağın şartlarına uygun bir sistem olan Halkkart’tan yararlanmak isteyenler, https://mersin.bel.tr/sosyal-destek-kart-halk-kart adresinden ve Akdeniz ilçesindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım ve Dayanışma Merkezi’ne bizzat başvuru yapabilecekler.

İlçelerde bulunan ihtiyaç sahipleri ise yine https://mersin.bel.tr/sosyal-destek-kart-halk-kart adresinden ve ilçelerde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Şube Müdürlüklerinden başvuru yapabilecekler.
Gerekli tüm evrakları tamamlayıp başvuru yapan vatandaşların başvuruları tüm incelemeler yapıldıktan ekonomik durumu belirlendikten sonra, Halkkart almaya hak kazanacaklar.
Elektronik kart sisteminin farkı ne?
Daha önce Dosteli Marketler’den sadece gıda, temizlik ve giyim kategorisinde sınırlı ürün temin edebilen vatandaşlar, Halkkart ile birlikte Mersin genelinde daha kaliteli, daha etkin ve daha geniş bir ürün yelpazesinden faydalanabilecekler.

Ayrıca vatandaşlar bu sistem ile Mersin’in tüm ilçelerinde büyükşehir belediyesi ile anlaşmalı olan market, mahalle bakkalından dahi alışveriş yapabilme olanağına kavuşacaklar.

Kimler faydalanabilecek?
Halkkart’tan Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na başvurarak, sosyal hizmet uzmanlarının incelemeleri sonucu sosyal yardım yönetmeliği kriterlerine uyan ve dar gelirli olduğu tespit edilen tüm vatandaşlar yararlanabilecek.

Dar gelirli vatandaşların adlarına verilecek olan Halkkart’a her ay ihtiyaç sınıfına göre belirlenecek tutarlarda TL yüklenecek. Vatandaşlar da diledikleri gibi bu karttaki miktar kadar alışveriş yapabilecekler.
SOSYAL DESTEK KART (HALK KART) HİZMETİNDEN YARARLANMAK İÇİN YAPILACAK İŞLEMLER
https://mersin.bel.tr/sosyal-destek-kart-halk-kart adresine girilecek.

Sayfanın en altından bulunan "Başvuru Yapmak İçin Tıklayın" linkinini tıklayarak karşınıza çıkacak olan başvuru formu doldurulacak.
Halkkart Başvuru formunda öncelikle TC kimlik numaranızı girip doğrula tuşuna basacaksınız. Ardından ekrana size ait bilgiler gelecek.

Bilgilerin doğruluğunu kontrol ettikten sonra cep telefonu numaranızı başında sıfır olmadan en alttaki kutucuğa yazıp göndere basacaksınız.
Başvuru formunu doldurduktan sonra gönder butonuna bastığınızda karşınıza çıkacak olan "Sosyal Destek Kart Başvurusu için istenilen" 4 adet belgenin (Dilekçe, Kimlik Bilgileri Formu, Kurumlardan Alınacak Beyan Formu, Hane Halkı Gelir Beyan Belgesi) çıktısını alarak ilgili kurumlara tasdik ettirilecek.

Aşağıda belirtilen diğer belgeleri hazırlanacak.
İstenilen evraklar eksiksiz hazırlandıktan sonra Ulu Çarşı (Ulu Camii) içerisindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım ve Danışma Merkezine teslim ediniz.

Evraklarını teslim eden vatandaşların evleri Meslek elemanları tarafından ziyaret edilerek yerinde tespit yapılacaktır.
Yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucu yardım almasına karar verilen vatandaşlarımız Sosyal Yardım ve Danışma Merkezimize davet edilerek Sosyal Destek Kartları (Halk Kart) verilecektir.

HAZIRLANACAK EVRAKLAR
1- Öğrenci Belgesi (Var ise)
2- Muhtarlıktan Fakirlik Belgesi
3- Kirada oturanlar için (Kira kontratı)
4- Cezaevinde olanlar için (Müddet name)
5- 6284 Sayılı Kadını Koruma Kararı (Var ise)
6- SGK Hizmet Dökümü (18 Yaş üstü her birey için)
7- Engelli Raporunun Fotokopisi % 40 üzeri (Var ise)
8- Tapu Kaydı bulunanlar için İlçe Belediyesinden rayiç bedeli.
9- Süreğen Hastalığı olup çalışamayanlar (Heyet kurulu raporu)
10- Eşinden ayrı olanlar için (Boşanma ilamı ve çocuklara ait velayet kararı)
Dilekçenizi veya Formları tekrar indirmek için "Dilekçe ve Formlar linkini Tıklayın" linkini tıklayıp kimliğinizi doğrulayın.

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.