Belediyeler Yeni Yasayı Bekliyor

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.11.2003 - 09:17, Güncelleme: 03.11.2003 - 09:17 2211+ kez okundu.
 

Belediyeler Yeni Yasayı Bekliyor

Görüşme öncesi son şeklini almış olan tasarı ülkemizdeki 3 bini aşkın belediyeyi ilgilendiriyor. Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak tasarının bir an önce meclisten geçmesi gerektiğini ifade ederek, "Olumlu yaşam koşulları nedeniyle yoğun göçe neden olan Çukurova belediyelerinin sıkıntıları çok daha fazladır" dedi. Mersin'de tartışmaya açılan, Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı'nın pazartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşmeye açılacağı bildirildi. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Hizmet Birliği Mezitli Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen "Yerel Yönetimler Reformu" konulu toplantıda konuşan Başbakanlık Müsteşarı Prof.Dr. Ömer Dinçer, Türkiye'deki 3 bin 215 belediyenin beklediği yasa tasarısının son şeklini aldığını söyledi. Bilim adamları, bürokratlar ve belediye başkanlarının katkısıyla hazırlanan Yerel Yönetimler Reformu Yasa Tasarısı'nın uzun bir çalışmanın ürünü olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ömer Dinçer, "Alt komisyonlarda son şeklini alan tasarı, pazartesi günü TBMM'de görüşülmeye başlanacak. Kasım ayı içerisinde de tasarının kanunlaşması bekleniyor" dedi.Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise, yasanın bir an önce meclisten geçmesi gerektiğini ifade ederek, "Çukurova belediyeleri ile diğer kent belediyeleri arasında önemli fark var. Örneğin Ankara'ya emekli memur, İstanbul'a zengin fakir, Trakya'ya ve Bursa'ya Avrupa kültürü gören insan, Ege'ye ve Antalya'ya ise varlıklı vatandaş göçü yaşanıyor. Adana, Ceyhan, Osmaniye, Mersin ve Tarsus'a Güneydoğu'nun mezrasından vasıfsız insan göçü yaşanıyor. Toroslar'ın zirvesinde 2 keçisiyle Güneydoğu mezrasında yaşayan bizim bölgeye geliyor. Çünkü, Çukurova ılıman iklime sahiptir. Çukurova'da 12 ay tarıma dayalı iş imkanı vardır. Bu nedenle Çukurova belediyelerinin sıkıntıları çok daha fazladır" diye konuştu. Toplantıya Sivas Valisi Hasan Canpolat, TODAİ Genel Müdürü Prof. Dr. Turgay Ergün, Sakarya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, Emekli Vali Ziya Köker, Mahalli İdareler Genel Müdür Kayhan Kavas, Ankara Üniversitesi'nden Birgül Ayman Güler ve Mersin Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tayfun Özşen de konuşmacı olarak katıldı.
Görüşme öncesi son şeklini almış olan tasarı ülkemizdeki 3 bini aşkın belediyeyi ilgilendiriyor.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak tasarının bir an önce meclisten geçmesi gerektiğini ifade ederek, "Olumlu yaşam koşulları nedeniyle yoğun göçe neden olan Çukurova belediyelerinin sıkıntıları çok daha fazladır" dedi.

Mersin'de tartışmaya açılan, Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı'nın pazartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşmeye açılacağı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Hizmet Birliği Mezitli Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen "Yerel Yönetimler Reformu" konulu toplantıda konuşan Başbakanlık Müsteşarı Prof.Dr. Ömer Dinçer, Türkiye'deki 3 bin 215 belediyenin beklediği yasa tasarısının son şeklini aldığını söyledi.

Bilim adamları, bürokratlar ve belediye başkanlarının katkısıyla hazırlanan Yerel Yönetimler Reformu Yasa Tasarısı'nın uzun bir çalışmanın ürünü olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ömer Dinçer, "Alt komisyonlarda son şeklini alan tasarı, pazartesi günü TBMM'de görüşülmeye başlanacak.

Kasım ayı içerisinde de tasarının kanunlaşması bekleniyor" dedi.Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise, yasanın bir an önce meclisten geçmesi gerektiğini ifade ederek, "Çukurova belediyeleri ile diğer kent belediyeleri arasında önemli fark var.

Örneğin Ankara'ya emekli memur, İstanbul'a zengin fakir, Trakya'ya ve Bursa'ya Avrupa kültürü gören insan, Ege'ye ve Antalya'ya ise varlıklı vatandaş göçü yaşanıyor. Adana, Ceyhan, Osmaniye, Mersin ve Tarsus'a Güneydoğu'nun mezrasından vasıfsız insan göçü yaşanıyor.

Toroslar'ın zirvesinde 2 keçisiyle Güneydoğu mezrasında yaşayan bizim bölgeye geliyor. Çünkü, Çukurova ılıman iklime sahiptir.

Çukurova'da 12 ay tarıma dayalı iş imkanı vardır. Bu nedenle Çukurova belediyelerinin sıkıntıları çok daha fazladır" diye konuştu.

Toplantıya Sivas Valisi Hasan Canpolat, TODAİ Genel Müdürü Prof. Dr. Turgay Ergün, Sakarya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, Emekli Vali Ziya Köker, Mahalli İdareler Genel Müdür Kayhan Kavas, Ankara Üniversitesi'nden Birgül Ayman Güler ve Mersin Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tayfun Özşen de konuşmacı olarak katıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.