Akdeniz meyve sineği ve sirke sineği ile mücadele

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.08.2018 - 00:48, Güncelleme: 01.08.2018 - 00:48 3348+ kez okundu.
 

Akdeniz meyve sineği ve sirke sineği ile mücadele

Mersin’in Gülnar ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile MEÜ Mustafa Baysan Meslek Yüksekokulu işbirliğinde, ’Meyvecilikte Akdeniz Meyve Sineği ve Sirke Sineği ile Mücadele’ konferansı düzenlendi. Gülnar Kültür Merkezi’ndeki konferansta konuşan Mustafa Baysan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Levent Son, meyveciliği tehdit eden Akdeniz meyve sineği ve sirke sineğiyle mücadele yöntemlerini anlattı. Biyoteknik mücadelenin, zararlı organizmaların direk öldürülmesi yerine hayat seyrindeki biyolojik ve fizyolojik davranışlarının engellenerek kontrol altına alınması gerektiğini söyleyen Son, “Biyoteknik mücadele, kitlesel yakalama, görsel tuzaklar, feromon tuzakları ve besin tuzakları şeklinde uygulanabilir. Ekosisteme zarar vermektense dengesini sağlamak geleceğimiz için önemli bir konu. Akdeniz meyve sineği ve sirke sineği ile mücadelede tüm üreticilerimizin toplu olarak bilinçlenmesi ve mücadeleye katılması, başarıya ulaşmak için son derece önemlidir" dedi. Konferans sunumun ardından merak edilen soruların cevaplanmasıyla sona erdi. Kaymakamlık öncülüğünde düzenlenen konferansa Gülnar Kaymakamı Ekrem Güngör, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Özkan Çömez, İlçe Emniyet Amiri Ramazan Dumrul ve üreticiler katıldı.
Mersin’in Gülnar ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile MEÜ Mustafa Baysan Meslek Yüksekokulu işbirliğinde, ’Meyvecilikte Akdeniz Meyve Sineği ve Sirke Sineği ile Mücadele’ konferansı düzenlendi.

Gülnar Kültür Merkezi’ndeki konferansta konuşan Mustafa Baysan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Levent Son, meyveciliği tehdit eden Akdeniz meyve sineği ve sirke sineğiyle mücadele yöntemlerini anlattı.

Biyoteknik mücadelenin, zararlı organizmaların direk öldürülmesi yerine hayat seyrindeki biyolojik ve fizyolojik davranışlarının engellenerek kontrol altına alınması gerektiğini söyleyen Son, “Biyoteknik mücadele, kitlesel yakalama, görsel tuzaklar, feromon tuzakları ve besin tuzakları şeklinde uygulanabilir.

Ekosisteme zarar vermektense dengesini sağlamak geleceğimiz için önemli bir konu. Akdeniz meyve sineği ve sirke sineği ile mücadelede tüm üreticilerimizin toplu olarak bilinçlenmesi ve mücadeleye katılması, başarıya ulaşmak için son derece önemlidir" dedi.

Konferans sunumun ardından merak edilen soruların cevaplanmasıyla sona erdi.

Kaymakamlık öncülüğünde düzenlenen konferansa Gülnar Kaymakamı Ekrem Güngör, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Özkan Çömez, İlçe Emniyet Amiri Ramazan Dumrul ve üreticiler katıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.