7 ülkeden 40 yabancı öğrenci, göç için Mersinde

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.10.2017 - 23:37, Güncelleme: 24.10.2017 - 23:37 2679+ kez okundu.
 

7 ülkeden 40 yabancı öğrenci, göç için Mersinde

Dünyada göç hareketleri ve sorunları konusunda araştırma yapmak amacıyla Türkiye Ulusal Ajansı ve Erasmus desteğiyle Türkiye'de bulunan 7 ayrı ülkeden 40 yabancı öğrencinin oluşturduğu grup, Mezitli Belediyesi'nin konuğu oldu. Mezitli Kent Konseyi Kadın Çalışma Grubu'nun organizasyonda Mezitli Down Kafe'de gerçekleşen toplantıda, konuk öğrenciler bir hafta boyunca Mezitli'de göçün sonuçlarıyla ilgili tanık olduğu konuları anlattı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul'un da katıldığı toplantıda yaşadıkları ülkelerde benzeri göç hareketlerinde gerçekleştirdikleri uygulamalar hakkında bilgiler veren gençler, Türkiye'nin bu konuda yapması gerekenler hakkında görüşlerini paylaştı. Gençlere Mersin'de göçün yarattığı sorunlar ve buna karşı aldıkları tedbirleri anlatan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Mezitli, Türkiye'nin en yoğun Suriyeli göçünün yaşandığı ilçelerden birisi. Resmi rakamlara göre nüfusumuzun dörtte biri Suriyelilerden oluşuyor. Belediye olarak bu sıkıntıyı aşacak, tedbirler almaya çalışıyoruz. Çok ciddi ele alınması gereken bir durumla karşı karşıyayız. Göçmenlerin burada yaşadıkları süre içerisinde halkımızla uyumu için çalışmalar gerçekleştiriyoruz" dedi. Mezitli'de gözle görünür bir sıkıntının yaşanmadığı bilgisini de veren Tarhan, "Uyum, göze görünen bir sorun gibi görünmese de uzun vadede çok ciddi ele alınması gerekecek. Sabırla, itinayla işlenmesi gereken bir konu. Uyum tek bir kurumun değil, merkezi ve yer aslında merkezi yönetimin stratejik kararları, politikalarıyla şekillendirmesi gerekiyor. Hep birlikte el ele vererek sabırla uzun sürede işlemesi gereken bir problem. Biz kendi üzerimize düşen bölümünü elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu. Daha sonra Mezitli Belediyesi Sanatevi'ni ziyaret ederek, burada gerçekleştirilen sanatsal etkinliklere katılan gençler, belediye bünyesinde kurulan Mezitli dokuması yapılan atölyede incelemelerde bulundular. 
Dünyada göç hareketleri ve sorunları konusunda araştırma yapmak amacıyla Türkiye Ulusal Ajansı ve Erasmus desteğiyle Türkiye'de bulunan 7 ayrı ülkeden 40 yabancı öğrencinin oluşturduğu grup, Mezitli Belediyesi'nin konuğu oldu.

Mezitli Kent Konseyi Kadın Çalışma Grubu'nun organizasyonda Mezitli Down Kafe'de gerçekleşen toplantıda, konuk öğrenciler bir hafta boyunca Mezitli'de göçün sonuçlarıyla ilgili tanık olduğu konuları anlattı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul'un da katıldığı toplantıda yaşadıkları ülkelerde benzeri göç hareketlerinde gerçekleştirdikleri uygulamalar hakkında bilgiler veren gençler, Türkiye'nin bu konuda yapması gerekenler hakkında görüşlerini paylaştı.

Gençlere Mersin'de göçün yarattığı sorunlar ve buna karşı aldıkları tedbirleri anlatan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Mezitli, Türkiye'nin en yoğun Suriyeli göçünün yaşandığı ilçelerden birisi. Resmi rakamlara göre nüfusumuzun dörtte biri Suriyelilerden oluşuyor.

Belediye olarak bu sıkıntıyı aşacak, tedbirler almaya çalışıyoruz. Çok ciddi ele alınması gereken bir durumla karşı karşıyayız. Göçmenlerin burada yaşadıkları süre içerisinde halkımızla uyumu için çalışmalar gerçekleştiriyoruz" dedi.

Mezitli'de gözle görünür bir sıkıntının yaşanmadığı bilgisini de veren Tarhan, "Uyum, göze görünen bir sorun gibi görünmese de uzun vadede çok ciddi ele alınması gerekecek. Sabırla, itinayla işlenmesi gereken bir konu.

Uyum tek bir kurumun değil, merkezi ve yer aslında merkezi yönetimin stratejik kararları, politikalarıyla şekillendirmesi gerekiyor. Hep birlikte el ele vererek sabırla uzun sürede işlemesi gereken bir problem. Biz kendi üzerimize düşen bölümünü elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Mezitli Belediyesi Sanatevi'ni ziyaret ederek, burada gerçekleştirilen sanatsal etkinliklere katılan gençler, belediye bünyesinde kurulan Mezitli dokuması yapılan atölyede incelemelerde bulundular. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve telgrafturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.